Peter Facinelli - životopis

25. listopadu 2009 v 15:02 | Markét =) |  Peter Facinelli
Věk: 35 (moje pozn.: zítra má narozky!!! :))
Datum narození: 26. 11. 1973
Místo narození: Queens, New York, USA
Znamení: Střelec

Životopis:
Peter Facinelli se narodil 26. listopadu 1973 v Ozone Park v Queensu v New Yorku jako syn Bruny, ženy v domácnosti a číšníka Petera. Vystudoval herectví na newyorské Atlantic Theater Company Acting School.

Jeho filmovým debutem byla role ďábla ve filmu Rebeccy Miller ANGELA z roku 1995. Poté se objevil v TV filmu studia Fox THE PRICE OF LOVE a AN UNFINISHED AFFAIR. Následovaly role ve filmech AFTER JIMMY, CALM AT SUNSET, TOUCH ME, kde se objevil po boku Angeliny Jolie. V roce 1998 si spolu s Jennifer Love Hewitt zahrál v komediích CAN'T HARDLY WAIT a TELLING YOU, dále byl obsazen do filmu DANCER, TEXAS POP. 81. V roce 2000 se objevil ve sci-fi filmu SUPERNOVA, v roce 2001 v komedii RIDING IN CARS WITH BOYS po boku Drew Barrymore a v roce 2002 v SCORPION KING a získal také hlavní roli v seriálu studia Fox FASTLANE.

Opakovaně se objevoval v kritiky oceňovaném seriálu SIX FEET UNDER a zazářil v TV filmu TOUCH THE TOP OF THE WORLD v roli prvního slepého muže, jež dosáhl vrcholu Mount Everestu. Dále hrál například v komedii z roku 2007 FINDING AMANDA spolu s Matthewem Broderickem a v roce 2008 si zahrál Carlislea Cullena, hlavu upíří rodiny, ve filmu STMÍVÁNÍ natočeném podle knihy Stephenie Meyer. V roce 2009 se objevil v druhém díle Twilight sagy: Nový měsíc, v roce 2010 v Zatmění a v roce 2011 v Rozbřesku.

S manželkou Jennie Garth, se kterou se seznámil při natáčení filmu AN UNFINISHED AFFAIR a která se proslavila především rolí Kelly v seriálu BEVERLY HILLS 90210 mají tři dcery - Luca Bella se narodila v roce 1997, Lola Ray v roce 2002 a Fiona Eve v roce 2006. Peter je vegetarián.

Filmografie:
1995 Angela, Cena lásky
1996 After Jimmy, Calm At Sunset, Foxfie, An Unfinished Affair
1997 Touch me
1998 Kariéristi, Poslední mejdan, Zapadákov
1999 Blue Ridge Fall, Bomba kšeft
2000 Honest, Ropewall, Supernova
2001 Kluci v mém domě, Rennie´s Landing, Zkouška Věrnosti
2002 Fastlane (TV seriál), Král Škorpion
2005 Chloe
2006 Enemies (TV seriál), Muž bez stínu 2
2007 Finding Amanda, Lily
2008 Stmívání
2009 Thicker
2009 New moon
2010 Eclipse
2011 Breaking dawn

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Princezna ♥ Princezna ♥ | Web | 25. listopadu 2009 v 15:10 | Reagovat

Čoveče - ani jeden film (kromě Stmivka a za chvíli i New Moon) jsem s ním neviděla.

2 Markét =) Markét =) | Web | 25. listopadu 2009 v 15:11 | Reagovat

já taky ne... ale ráda bych se na nějakej koukla... :) Petera mám ráda... :)

3 Deedou Deedou | Web | 25. listopadu 2009 v 15:34 | Reagovat

xD.....máš skvělej blog:) a nádhernej design :) ...
a peter je fajn :)

4 *Káálíí* *Káálíí* | 23. října 2010 v 13:40 | Reagovat

Souhlásím, skvělej design:) já jsem viděla Stmívání, Nový měsíc a Zatmění a už se klepu na Rozbřesk_** Je to můj favorit_**

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama